latinica  ћирилица
30/11/2016 |  10:49 | Аутор: РТРС

БиХ и Аустрија потписале Споразум о сарадњи у култури и образовању

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић и министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц потписали су у Бечу Споразум о сарадњи у областима културе, образовања, науке, омладине и спорта.
Адил Османовић и Себастијан Курц - Фото: СРНА
Адил Османовић и Себастијан КурцФото: СРНА

Они су оцијенили да се овим споразумом унапређује сарадња у култури, образовању, науци, омладини и спорту, те додатно јачају постојећи пријатељски односи двије земље, што ће уједно допринијети приближавању БиХ европским интеграцијама, саопштено је из Министарства цивилних послова БиХ.

"Богатим културним садржајима у оквиру `Године културе БиХ-Аустрија` још једном смо потврдили да култура не познаје границе и гради мостове, те на најбољи начин доприноси промоцији земље", истакао је Османовић.

Он је рекао да је потписивањем споразума крунисана изузетно успјешна година за обје земље, додавши да је богатство културних садржаја у протеклом периоду, у потпуности оправдало гесло "да се боље упознамо".

Према његовим ријечима, потписивање споразума од посебног је значаја за образовање, јер Аустрија даје погодности у овој области, што ће додатно допринијети и појачати сарадњу образовних институција двије земље.

Извор: СРНА