latinica  ћирилица
30/11/2016 |  12:24 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Ухапшен Дамир Хаџић, бивши министар и начелник општине Нови Град

У наставку акције "Блок", припадници СИПА-е ухапсили су Дамира Хаџића, бившег начелника општине Нови Град.

Хаџић, који је и бивши министар транспорта и комуникација БиХ, због постојања основа сумње да су починио кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења у вези са кривичним дјелима злоупотреба процјене и кривичним дјелом помагање.

Хаџић и још једна особа ухапшени су по наредбама Кантоналног суда и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а у сарадњи са припадницима МУП-а Кантона Сарајево и Обавјештајно-безбједносне агенције данас су настављене активности у предмету “Блок".

Прије неколико дана СИПА је по наредби Кантоналног суда у Сарајеву изузела предмете и оригиналну документацију из општине Нови Град Сарајево, општинског Правобранилаштва, Министарства просторног уређења и заштите околиша, нотара Индире Туркмановић и правне особе Тибра Пафицик.

Ови документи дио су предмета, који се води против Еседа Радељаша, оснивача Странке за боље Горажде, који се сумњичи за кривична дјела овјеравање неистинитог садржаја, подстрекавање на злоупотребу положаја, давање дара и других облика користи те прање новца.

Осим Радељаша, раније су хапшени и Неџад Капетановић, бивши правобранилац општине Нови Град и Јусуф Чаушевић, шеф Одсјека за имовинско-правне послове.