latinica  ћирилица
30/11/2016 |  13:51 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Именовани носиоци правосудних функција

Високи судски и тужилачки савјет БиХ донио је одлуку о именовању носилаца правосудних функција у БиХ, који ће ступити на дужност 3. јануара, односно 12. децембра и 15. фебруара, саопштено је из ВСТС-а.
Суд - Фото: илустрација
СудФото: илустрација

За тужиоце у Тужилаштву Републике Српске именовани су Сњежана Петковић, Слободан Ћелић и Горан Гламочанин, а Ранко Јовановић на позицију судије Окружног суда у Источном Сарајеву.

На позицију судије Основног суда у Козарској Дубици именовани су Драгица Станковић, Ђурађ Козомара, Илија Тадић и Самир Шеховић, који ће ступити на дужност 15. фебруара.

На позицију судије у Врховном суду Федерације БиХ именовани су Соња Радошевић, Славко Павловић, Злата Џафић, Сенад Мулабдић и Јасминка Кубат, који ће ступити на дужност 12. децембра.

Индира Хаџимехмедовић именована је на позицију предсједника Кантоналног суда у Тузли, Драгица Драгичевић за предсједника Општинског суда у Жепчу, Дивна Бошњак за предсједника Општинског суда у Мостару и Енес Халиловић на позицију судије и предсједника Општинског суда у Лукавцу.

На позицију додатног судије Општинског суда у Тузли именовани су Шејла Ћатић и Љиљана Стевановић.

За тужиоце Кантоналног тужилаштва у Сарајеву именовани су Санела Шкаљић, Зоран Иконић и Ена Бахтијаревић Алагић, за тужиоце у Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона Џенаида Копић и Бенита Младина, те на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва у Тузли Јасмина Нуридин и Неда Драганић у Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

При доношењу одлуке о именовању ВСТВ БиХ је узео у обзир критеријуме попут: стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обнаша дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности, угледа и искуства на руководећим пословима.

Извор: СРНА