latinica  ћирилица
01/12/2016 |  16:31 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Абу Даби у Србију инвестира 20 милона евра

Предсједник Србије Томислав Николић разговарао је данас у Абу Дабију са директором компаније „Мулк Холдинг“ Шаџијем ул Мулком о сарадњи у области инвестиција а између осталог је било ријечи о инвестицији вриједној 20 милиона евра, којом би се отворило нових 100 радних мјеста у Србији.

Николић је констатовао да су билатерални односи Србије и УАЕ изванредни и да је економски аспект те сарадње примјер за читав свијет, саопштила је Служба предсједника за сарадњу с медијима.

„Ви сте препознали Србију као атрактивну дестинацију за инвестиције и ми смо веома захвални на томе“, рекао је предсједник и додао да су синергија српског знања, одличног географског положаја и природних богатстава са једне стране, и искуства, као и капитала који долази из УАЕ са друге, рецепт за успјех.

Он је додао да Србија има пријатеље у свим дијеловима свијета. „Ми смо обнављали стара и успостављали нова пријатељства и ја сам посебно поносан на искрено пријатељство са шеиком и народом УАЕ“, подвукао је предсједник Србије.

Директор компаније „Мулк холдинг“ се захвалио предсједнику на подршци и личном залагању за реализацију инвестиције те компаније и изразио намјеру да и даље улаже у Србију.

Мултинационална компанија „Мулк холдинг“, која запошљава више хиљада људи у 11 земаља у свијету, послује у Србији преко фирме „Алубонд Еуропе“ у Банатском Карловцу од 2010. године. У проширење производње и нови најмодернији погон за производњу алуминијумских композитних панела и изградњу нове фабрике биће уложено преко 20 милиона евра и запослиће нових сто радника.

Извор: Спутник