latinica  ћирилица
07/09/2018 |  09:17 | Аутор: СРНА

Џаферовић за 18 година из буџета наплатио милион марака

Кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић од 2000. године из буџета институција БиХ наплатио је 946.105 КМ, а до краја овог мандата на позицији замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ наплатиће још 34.000 КМ, пише "Дневни аваз".
Шефик Џаферовић - Фото: СРНА
Шефик ЏаферовићФото: СРНА

Лист наводи да је Џаферовић "вјечити буџетлија" који је обављајући разне функције у парламентима на федералном и на нивоу БиХ, свој успон ка првом милиону почео прије 2000. године, јер је већ 1996. године изабран за предсједавајућег Скупштине Зеничко-добојског кантона, а уједно и за делегата у Дому народа Парламента Федерације БиХ.

Политички аналитичар Есад Бајтал пита како је могуће да неко ко је учествовао у стварању овако упропаштеног друштва у економском, привредном социјалном и политичком смислу сада жели да буде на његовом челу.

"Како може преузети на себе улогу некога ко ће бити у врху једног друштва, а да при томе нема неопходна искуства и квалификације те врсте? Како и шта се може обећати грађанима, а да то обећање буде озбиљно до те мјере да му се може вјеровати?", пита Бајтал.

На Џаферовића и на његову сумњиву ратну прошлост константно су упозоравали и посланици Клуба СНСД-а у Представничком дому, који су бојкотовали сједнице овог дома у вријеме када је Џаферовић обављао функцију предсједавајућег.