latinica  ћирилица
07/09/2018 |  11:05 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Од младих се очекује да прихвате нова знања

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је данас полазницима Академије за политичке лидере БиХ да се од њих очекује да прихвате нова знања и да се усавршавају, јер будућност земље зависи од њихове генерације.
Чубриловић, Трнинић - Академија за политичке лидере у БиХ - Фото: СРНА
Чубриловић, Трнинић - Академија за политичке лидере у БиХФото: СРНА

На почетку Академије, коју похађају млади из 12 политичких партија, а коју организује невладина организација Институт перпетум мобиле, Чубриловић је истакао да је јако добро што се на овај начин млади људи оспособљавају за будући политички живот и рад.

"Народна скупштина има добру сарадњу са овом организацијом и данас смо домаћини почетка рада политичке академије. Овим младим људима обратиће се искусни предавачи о различитим темама, за које сам сигуран да ће учесницима академије користити за њихове потребе, опредјељење и будући политички ангажман", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је додао да је Народна скупштина отворена за сарадњу са свим грађанима и институцијама, што овом академијом и показује.

Извршни директор Института перпетум мобиле Илија Трнинић навео је да је ово 11. академија за политичке лидере у БиХ, која окупља више од 25 младих политичара из 12 политичких партија и 12 локалних заједница у БиХ.

"Имамо догогодишње искуство у раду са младим политичарима и оно што је посебно важно је да обрађујемо за њих важне теме незапослености младих, активизма, али и предизборне кампање. Важно је да се скрене пажња на демократску политичку културу коју треба да имају политичари на овим просторима", истакао је Трнинић.

Полазник академије Борис Лукета из Источног Сарајева рекао је да очекује да ће на академији научити много тога што ће га усмјерити у његовом будућем дјеловању.

"Већ сам ранијих година чуо много тога позитивног о академији. Ово је прилика и да упознам своје вршњаке из свих крајева БиХ и да размијенимо знања и искуства", додао је Лукета.