latinica  ћирилица
07/09/2018 |  18:04 ⇒ 08/09/2018 | 08:25 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Задовољство што су Бањалука и Српска домаћини утакмице против Бугарске

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да јој је задовољство што су Бањалука и Република Српска домаћини пријатељске утакмице између женских одбојкашких репрезентација Србије и Бугарске.

"Овдје су заједно домаћини и Република Српска и Србија. Драго ми је што је на утакмицу дошло пуно људи да бодре одбојкашице. Посебно ми је драго да је Бањалука центар оваквих активности", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци прије утакмице.

Она је закључила да је свака прилика да се окупе званичници и пријатељи Српске и Србије посебан дан за Републику Српску, па ће тако бити и ово успјешан дан и за Српску и за Србију.

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је у Бањалуку дошла да бодри репрезентацију Србије које је имала и припреме у Републици Српској.

Она је подсјетила да је министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић данас дијелио спортске реквизите у школама у Бањалуци, те вечерашња утакмица представља одличан завршетак још једног дивног дана за Србију и Републику Српску.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Бањалуци драго што је данас угостила репрезентацију и премијера Србије.

Пријатељској утакмици присуствовали су и министри у Влади Српске, министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић, спортски радници, те друге угледне личности.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас женску одбојкашку репрезентацију Србије.

Утакмица се игра под покровитељством предсједника Српске и генерална је проба одбојкашицама Србије уочи предстојећег Свјетског првенства у Јапану.