latinica  ћирилица
07/09/2018 |  18:11 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Више од 450 стручњака учествује на Међународном конгресу Медицинског форума

Више од 450 стручњака из 20 земаља учествује на 9. Међународном конгресу Медицинског форума за Југоисточну Европу у Бањи Врућици код Теслића.

Скуп је не само прилика за размјену искустава, знања И достигнућа у области здравства већ и прилика за промоцију бањских капацитета.

Предавачи на конгресу су угледни неуролози,хирурзи, психијатри ,интернисти,породични љекари И други специјалисти. Циљ им је да размијене искуства и дођу до нових сазнања из својих области.

"Одабрали смо најзначајније теме од којих највећи број људи оболијева у Републици Српској. То су дијабетес, хипертензија, мождани удар, срчани удар, онколошке болести, хируршка стања, ургентна стања", навео је предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске Синиша Миљковић.

Покровитељ конгреса је министар здравља и социјалне заштите, а велики број учесника један је од начина промоције бањских садржаја.

"Овај конгрес јесте прилика и да се размијене знања, да се размијене искуства, да се дође до неких нових видова лијечења, дијагностике, терапије", истакао је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.

"Имали смо и част да нас посјети предсједник Свјетске медицинске асоцијације Јакохура из Јапана, тако да то није баш свакодневни догађај ни за Репиблику Српску, а камоли за Бању Врућицу, тако да ће прича о бањи и нашим капацитетима, могућностима и здравственом програму да оде у 20 земаља Европе", нагласио је директор ЗТЦ Бања Врућица Александар Радошевић.

9. Међународни конгрес Медицинског форума за Југоисточну Европу завршава се 9.септембра.