latinica  ћирилица
30/09/2018 |  13:55 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Бањалучка хирургија на новој локацији

Након пола вијека бањалучка хирургија са старе локације у центру града пресељена је у нове просторије Универзитетско клиничког центра Републике Српске.

Неупоредиво бољи услови на новој локацији унаприједиће пружање медицинских услуга. За бројне љекаре и медицинско особље који су велики дио радног вијека провели у старој згради ово је, како истичу, радостан, али и тужан тренутак.

Дотрајала зграда и просторије бањалучке хирургије, замијениће нови простор и савремена опрема у Универзитетско клиничком центру Републике Српске. Посљедња смјена медицинског особља и пацијенти напустили су стару локацију. За многе љекаре и медицинске техничаре осјећања су помијешана.

Много већи број операционих сала и кревета на новој локацији даје неупоредиво боље могућности пружања медицинске усуге у односу на зграду старе хирургије.

Петнаест пацијената који су смјешетни у старом објекту хирургије, најкасније до сутра ујутро биће премјештени у нове просторије. Од вечерас за све хитне интервенције пацијенти у Бањалуци могу да се јаве у просторије нове хирургије у Универзитетско клиничком центру Републике Српске.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да љекари и медицинско особље сутра почињу рад у модерним и савремено опремљеним просторијама УКЦ-а, а да је данас посљедње дежурство на старој локацији Хирургије.

- Овде смо дежурали 50 година. Неки су овдје почели са послом, неки и пензију дочекали. Све је то помало и емотивно - рекао је Слободан Хајдер, помоћник генералног директора за медицинске послове хируршких грана.

Он је истакао да се вечерас дежурство наставља у Ургентном центру, гдје пацијенте очекују несумњиво бољи услови и који ће збрињавати не само хитне хируршке пацијенте, већ све хитне пацијенте којима је потребна здравствена помоћ.

Начелник операционих сала Озрен Кордић, који на старој локацији ради од 1991. године, каже да ће мало жалити за старим простором, али да ће се брзо навикнути на добро.