latinica  ћирилица
11/10/2018 |  15:03 | Аутор: СРНА

Захарова: Москва рачуна на брзо формирање органа власти у БиХ

Русија позитивно оцјењује изборе одржане у БиХ, а Москва рачуна на то да ће органи власти бити брзо формирани да би се наставио процес социјално-економске стабилизације у земљи, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Сергей Пятаков) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Сергей Пятаков)

"Задовољни смо изборима одржаним у БиХ, у земљи је мирно. Позитивно оцјењујемо и рад Централне изборне комисије, која је омогућила да се избори одрже у складу са демократским стандардима", рекла је Захарова.

Према њеним ријечима, висок ниво организације избора показао је да је институција високог представника у БиХ непотребна, о чему је Русија у више наврата говорила, преноси "Спутњик".

"Отворени смо за дијалог са партнерима из БиХ и рачунамо на то да ће даљи развој конструктивне сарадње повећати животни стандард свих грађана, утицати на културу обје земље, али и ојачати мир и безбједност на Балкану у цјелини", истакла је она.

У БиХ су у недјељу, 7. октобра, одржани општи избори.

Према прелиминарним резултатима ЦИК-а, за српског члана Предсједништва БиХ највише гласова освојио је кандидат СНСД-ДНС-СП Милорад Додик.