latinica  ћирилица
11/10/2018 |  17:49 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Патриоте што прије да конституишу нову власт

Удружење "Част отаџбине" честитало је Милораду Додику и Жељки Цвијановић избор на функције члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, као и новоизабраним посланицима у Парламенту Српске и БиХ, те позвало све патриоте да што прије конституишу нове огране власти и крену у рјешавање животних проблема грађана.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

"Српски народ још једном је показао свој демократски, политички и државотворни капацитет. Наш народ је, гласајући за Додика и Цвијановићеву исказао поштовање за све оно што су добро радили за свој народ и Републику Српску", наводи се у саопштењу.

Удружење је поздравило позив Додика свим изабраним посланицима у законодавне органе БиХ да се састану и креирају заједничку политику.

У саопштењу се наводи да је Додик своју величину политичара, државника и хришћанина, исказао и позивом кандидатима Савеза за побједе за српског члана Предсједништва БиХ Младену Иванићу и за предсједника Српске Вукоти Говедарици да попију кафу и у интересу јединства српског народа разговарају о политичкој ситуацији.

"Част отаџбине" сматра да је "срамно понашање Иванића, Говедарице и лидера ПДП-а Бранислава Бореновића који омаловажавају демократију, глас и избор српског народа".

"Одакле право Говедарици да демократски изабраног члана Предјседништва из редова српског народа Милорада Додика, назива диктатором?", пита Удружење, уз подсјећање да српски народ већ 15 година указује повјерење на демократским изборима Додику, који до сада није изневјерио интересе свог народа.

Да су демократе и легалисти, оцјењује Удружење, признали би резултате избора и ангажовали би се на конституисање власти и кренули да рјешавају животна питања свог народа.

"Што нису успјели `демократски` да преваре свој народ, сада пробају улицом и насиљем. Они су глуви и нијеми на поруке сарајевске чаршије и Жељка Комшића који већ прича о Косову и Србији", истичу из удружења.

Удружење поздравља "глас разума, демократије и легитимитета" који долази од градоначелника Добоја Обрена Петровића и начелника општине Соколац Милована Бјелице, који су из редова СДС-а.

"Снажно подржавамо њихов став и однос према демократији, јединству и Републици Српској. Сигурни смо да је већина у СДС-у са патриотским опредељењем и да ће слиједити поступке својих патриотских колега Петровића и Бјелице. Сигурни смо да они неће дозволити Говедарици и Иванићу да реализују наметнуту идеју улице и насиља", наводи се у саопштењу.

Удружење "Част отаџбине" закључило је да ће СДС изолацијом Говедарице вратити себи државотворност која је карактерисала ту странку и да ће ојачати и партију и Републику Српску.