latinica  ћирилица
22/10/2018 |  16:16 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Требиње: Вучићу признање почасног грађанина

Одборници требињске Скупштине усвојили су одлуку којом се предсједнику Србије Александру Вучићу додјељује највише признање овог града – почасни грађанин. Одлуке о наградама и признањима усвојене су једногласно, али без присуства два одборника СДС-а.

Признање "Почасни грађанин Требиња", биће уручено Вучићу, који је, у сарадњи са предсједником Српске, Милорадом Додиком помогао унапређењу економске и инфраструктурне слике Требиња и регије.

Дјечији вртић "Србија", вриједан 500.000 евра, већ је у функцији.

"Други пројекат је Православни духовни центар у Мркоњићима, за који је издвојено 800.000 КМ, трећи ревитализација и реконструкција Старог Града...То је споменик који је под заштитом Завода за заштиту споменика културно-историјског и прирдоног насљеђа", рекао је Лука Петровић, градоначелник Требиња.

Повеља града биће, постхумно, уручена за Богдана Ковача, генерала ВРС, за одбрану Требиња.

Градске захвалнице припале су Браниславу Шпурану, добровољном даваоцу крви за 100 дарованих доза, и Удружењу грађана "Сунце нам је заједничко", које збрињава дјецу и омладину са потешкоћама у развоју.

Све одлуке, чијем доношењу нису присуствовала два одборника СДС-а, усвојене су једногласно.

"Сви смо били једногласни, и захваљујем се предсједнику Србије за донацију за изградњу вртића", истакао је Љубиша Крунић, клуб одборника ПДП-а у СГ Требиња.

Одборници су усвојили и одлуку о извршењу буџета за прво полугодиште, који је већи за 2,3 одсто у односу на план.

Укупан суфицит за прво полугодиште текуће године, износи 725.000 КМ. Буџетска резерва, у том периоду, није коришћена.