latinica  ћирилица
22/10/2018 |  17:18 ⇒ 23/10/2018 | 09:42 | Аутор: СРНА

Кубуровић-Брамерц: Сарадња Београда са Механизмом на добром нивоу

Министар правде Србије Нела Кубуровић и тужилац Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц оцијенили су на састанку у Београду да се сарадња Србије са Механизмом одвија континуирано и на добром нивоу.
Београд - Кубуровић и Брамерц - Фото: СРНА
Београд - Кубуровић и БрамерцФото: СРНА

Говорећи о јачању капацитета Тужилаштва за ратне злочине, Кубуровићева је навела да су избарана два нова замјеника тужиоца, да су још два упућена из других тужилаштва, као и да је у току конкурс за избор још три нова замјеника.

Она је додала да је повећан и број тужилачких помоћника, као и број запослених у администрацији, саопштено је из Министарства правде Србије.

Кубуровићева је рекла да ће током наредне године бити проширени и смјештајни капацитети Тужилаштва за ратне злочине, како би сви запослени имали адекватне услове за рад.

Као дио подршке коју канцеларија тужиоца Механизма пружа Србији, Брамерц је најавио да ће током марта идуће године, у сарадњи са Правосудном академијом, бити организована обука за тужиоце који поступају у случајевима ратних злочина с циљем стицања додатних знања у овој области.

На тој обуци, један од предавача ће бити и Брамерц, који је и бивши главни тужилац Хашког трибунала.

Посјета Србији дио је Брамерцових припрема за представљање редовног Извјештаја о раду Механизма на сједници Савјета безбједности у Њујорку.