latinica  ћирилица
23/10/2018 |  10:09 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Дујковић: Стотињак миграната још код прелаза Изачић

Група од стотињак миграната, међу којима су и дјеца, провела је ноћ на отвореном и још се налази на око километар од граничног прелаза Изачић, између БиХ и Хрватске, потврдила је Срни портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.
Мигранти код ГП Изачић (Фото: facebook.com) -
Мигранти код ГП Изачић (Фото: facebook.com)

"Цијелу ноћ су били ту и не ометају одвијање саобраћаја. Дигли су неке мале шаторе, у тој групи има и малољетника, дјеце и жена, а све вријеме су са њима били службеници Граничне полиције и Министарства унутрашњих послова /МУП/ Унско-санског кантона", рекла је Дујковићева.

Она је нагласила да су, уз Јединицу граничне полиције Изачић, и припадници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије запад Граничне полиције.

"Није било интервенције и мигранти се осјећају добро. Није било инцидената, нити потребе за медицинским интервенцијама", додала је Дујковићева.

Група миграната јуче је прешла пут од Бихаћа до Изачића, а и успут су им се придруживали мигранти.

Кордон граничних полицајаца спријечио им је пролаз на око 200 метара прије граничног прелаза, потом су почели преговори да се мигранти врате ка Цазину, али их је већина одлучила да остане и преноћи под ведрим небом.

Већа група миграната јуче је враћена и са граничног прелаза Маљевац код Велике Кладуше.