latinica  ћирилица
24/10/2018 |  10:33 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Инфосрпска: Осипа се и ПДП

Иза учесталих захтјева за ново бројање гласова које предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић тражи, тек што су завршени избори, на којима је његов ментор Младен Иванић доживио од Милорада Додика пораз какав се до сада не памти на изборима у БиХ, крије се покушај да се сакрије нејединство које буја унутар ПДП-а, пише портал "Инфосрпска".
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

"У ПДП-у су, добрим дијелом, прије свега незадовољни приватизацијом странке и покушајем да се као будући лидер наметне Драшко Станивуковић, на основу договора који је отац младог Станивуковића, уз богату финансијску надокнаду, постигао са Игором Црнатком и Браниславом Бореновићем", истиче се у тексту.

Црнадак и Бореновић су тада обећали да ће лидерски трансфер бити извршен након избора, наводи исти извор, али до тога још није дошло, а тензије унутар ПДП-а расту јер се већина противи да "млади тајкун преузме странку".

"То је био и пресудан разлог, а и јавна је тајна да су два новоизабрана кандидата за Народну скупштину Републике Српске из ПДП-а већ почели преговоре са СНСД-ом о будућем заједничком наступу у Народној скупштини Српске", наглашава се у тексту.

Портал наводи да су "пометња и нестабилност унутар странке додатно букнули када се сазнало да је почасни предсједник странке и бивши српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић већ имао разговоре са Жељком Комшићем у којима га је молио да га именује за амбасадора БиХ у Риму, са хрватске листе".

"У ПДП-у се такође чуло и то да је 8. и 9. октобра Бранислав Бореновић доживио фијаско на бечком скупу 'Западни Балкан' који је организовала Фондација 'Конрад Аденауер'. Бореновић се иначе на скуповима по иностранству хвалио како је Милорад Додик готов и да опозиција на челу са ПДП-ом сигурно преузима власт. На бечком скупу мало ко је обраћао пажњу на њега сматрајући га неозбиљним политичаром", наводи портал "Инфосрпска".