latinica  ћирилица
24/10/2018 |  11:36 ⇒ 13:53 | Аутор: АТВ

Сандић: Ми поправимо, Станивуковић оде и представи се као "спасилац"

Начелник бањалучког Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић оптужио је одборника ПДП-а Драшка Станивуковића за медијску злоупотребу недавног проблема у вези са пуцањем водоводне цијеви у насељу Чесма и за лажно представљање овог инцидента као "посљедицу лоше реконструкције ове саобраћајнице".
Славиша Сандић (Фото:Аtvbl) -
Славиша Сандић (Фото:Аtvbl)

Током данашње сједнице Градске скупштине, начелник Сандић прозвао је Станивуковића да је искористио пуцање једне водоводне цијеви, која нема апсолутно никакве везе са недавном реконструкцијем Улице Петра Великог у Чесми, да би то представио као "лоше изведену саобраћајницу".

"Та цијев је пукла на дубини од једног метра, а радови на том путу су извођени до дубине од 50 центиметара. Ова чињеница најбоље говори о томе да је ријеч о неистинима, које Станивуковић понавља по ко зна који пут", рекао је Сандић.

Он је указао да је Станивуковић у својим видео снимцима, које прати велики број корисника друштвених мрежа, у више наврата,  искористио ситуацију гдје су надлежне градске службе уочиле неки проблем и наложиле његово отклањање, да би дошао непосредно прије поправке и то искористио за своју промоцију.

"И то се није десило једном, него више пута", рекао је Сандић, у одговору на Станивуковићево питање у вези са саобраћајницом Петра Великог у Чесми.

Ове прозивке долазе само неколико дана након што је на Фејсбуку избио прави "мали рат" између двојице најмалђих одборника - Момчила Антонића из СНСД-а и Станивуковића из ПДП-а. Антонић је, наиме, прозвао Станивуковића да је трагедију породице Драгичевић искористио за прикупљање политичких поена али и да, по опробаном сценарију, користи ситуацију гдје градске власти санирају неки проблем да се појави и себе представио као "човјека који указује и рјешава проблеме."

"Град распише тендер за санацију пасареле, он плати ту информацију, оде на пасарелу и сними ,,погледајте у каквом нам је стању пасарела, наша дјеца овда не могу ићи у школу", пасарела се по плану санира, он изађе и кити се ,,градским перјем". Град распише тендер за санацију лифта за инвалиде, он плати информацију и оде снимити ,,наши инвалиди не могу у биоскоп, не ради им лифт", лифт се по плану санира, он опет снима и кити се 'градским перјем' и тако десетине пута! Обични лажов и манипулатор који се представља као борац за дјецу, инвалиде и 'све наше грађане'", написао је Антонић на свом профилу на Фејсбуку.