latinica  ћирилица
06/11/2018 |  13:54 | Аутор: СРНА

Наредне године теретане на отвореном у насељима Обилићево и Чесма

У бањалучким насељима Обилићево и Чесма у наредној години планирана је изградња теретана на отвореном, са циљем побољшања спортско-рекреативних садржаја у граду, речено је Срни у градском Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.
Бањалука-теретана на отвореном - Фото: СРНА
Бањалука-теретана на отвореномФото: СРНА

Изградња теретана планирана је код новог моста у Обилићеву и фудбалског игралишта у Чесми, навели су из Одјељења и додали да Бањалука прати свјетске трендове како би омогућила свим заинтересованим да вјежбају у природи.

Предност изградње теретана огледа се у чињеници да ће оне бити доступне грађанима без обзира на временске прилике, те лаком и бесплатном кориштењу.

У Одјељењу су нагласили да се приликом избора локација за изградњу теретана води рачуна о томе да то буду мјеста са повећаном фреквенцијом рекреативаца и на којима има мање оваквих садржаја.

У Бањалуци су од 2010. до 2018. године изграђене теретане на отвореном на локацији између Венеција моста и Ребровачког моста, у Парку "Младен Стојановић", на Бањ брду, у Насељу Симе Матавуља, те насељима Старчевица и ЛазаревО, као и у кругу спортско-рекреативног центра "Аквана".