latinica  ћирилица
07/11/2018 |  09:59 | Аутор: СРНА

Михајловић: Србији је мјесто уз савезнике

Србија на највишем нивоу треба да учествује у обиљежавању 100 година од краја Првог свјетског рата у Паризу зато што је прије 100 година великим жртвама платила своју слободу, иако је непримјерено појављивање заставе самопроглашеног Косова у цркви Нотр Дам, изјавила је данас потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић.
Зорана Михајловић - Фото: СРНА
Зорана МихајловићФото: СРНА

Михајловићева је нагласила "да Србија не смије да пропусти ниједну прилику да буде на мјесту на коме може да се постави питање /самопроглашеног/ Косова".

"Свакако је непримерено појављивање заставе Косова у цркви Нотр Дам јер држава Косово не само што није постојала у време када је Србија са осталим савезницима извојевала победу у Великом рату, већ не постоји ни данас, пошто више од половине земаља света не признаје самопроглашену независност Приштине", истакла је Михајловићева.

Према њеним ријечима, свакако је ријеч о недовољном промишљању и непотребној провокацији оних који су заставу непостојеће државе ставили међу савезнике Србије и побједнике у Првом свјетском рату, саопштено је из Владе Србије.

"Али, било какав бојкот обележавања стогодишњице краја Великог рата не само што би данас по Србију био политички врло непромишљен, већ бисмо таквим потезом показали да нисмо достојни предака који су животе дали за слободу Србије. Србија је земља победница Великог рата, место нам је уз наше савезнике у Паризу и то нам нико не може одузети", закључила је Михајловићева.

Управа Богородичне цркве у Паризу саопштила је раније да је одлука о стављању заставе самопроглашеног Косова унутар храма поводом обиљежавања стотину година од завршетка Првог свјетског рата донесена на основу списка званичника позваних на комеморацију у Паризу.