latinica  ћирилица
07/11/2018 |  18:33 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Дом здравља Ново Горажде добио санитетско возило

Из Дома здравља Ново Горажде након вишегодишње агоније и једна позитивна прича – на дар су добили санитетско возило. Два која имају у возном парку већ су дотрајала .

У Дому здравља Ново Горажде који је јавности био познат као хронични губиташ, санирају дуговања због којих је било немогуће обновити возни парк. Ново санитетско возило обрадовало је Новака Гавриловића који три пута седмично мора на дијализу бубрега у Фочу.

- Ово је добро дошло јер су возила која имају дотрајала, рекао је Гавриловић.

У Новом Горажду је око 1.300 регистрованих пацијената који су раштркани у више удаљених насеља и заселака и 2.900 хитних случајева годишње, међу њима и повратници из Федерације БиХ, као и саобраћајне незгоде на фреквентној магистрали која се распростире кроз ову општину.

- Ради се о хронично обољелим старим пацијентима за који нам је у сваком моменту потребно возило да би пацијентима могли да пруже адекватну медицинску заштиту, рекла је Тања Кундачина,  директор ЈУ Дом здравља Ново Горажде.

Начелница општине Ново Горажде Мила Петковић истакла је да је преко 157 километара макадамских путева.

- Стари санитет је у лошем стању и ова донација је добродошла, додала је она.

Возило у вриједности од 25 хиљада марака дар је Удружења сарајевско-романијских Срба из Торанта и "Херцег Стефан Вукчић Косача" из Кичинера.