latinica  ћирилица
08/11/2018 |  13:38 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

На Универзитету у Бањалуци промовисано 29 доктора наука

Универзитет у Бањалуци данас је промовисао 29 доктора наука, који су дисертације бранили у периоду од новембра прошле до новембра ове године.
Бањалучки Универзитет - Фото: РТРС
Бањалучки УниверзитетФото: РТРС

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да су кандидати докторирали из различитих области, те да су њихове докторске дисертације дијелом публиковане у међународним часописима.

"Универзитет је поносан на своје докторе наука, који су достигли највишу титулу у академској заједници", рекао је Гајанин новинарима.

Према његовим ријечима, подаци показују да годишње на овом универзитету докторира између 20 и 35 доктора наука.

"Данашњи кандидати докторирали су по старом плану и програму, а у будућности нас очекују доктори наука који студирају по болоњском процесу у три цилуса студија", навео је Гајанин.

Професор на Правном факултету у Бањалуци Дијана Зрнић, која је на Филолошком факултету докторирала из интердисциплинарне области права и књижевности, рекла је да се њена тема докторске дисертације бави мотивом правде у америчкој књижевности од 17. до 20. вијека.

"Код нас интердисциплинарност још није довољно препозната нити заступљена, тако да је ово било освјежење у научном и социо-културном смислу", рекла је Зрнићева.

Зрнићева је истакла да се за Универзитет у Бањалуци одлучила због квалитета предавача, али и због цијене одбране докторске дисертације.