X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Лутер
08/11/2018 |  19:09 ⇒ 19:10 | Извор: СРНА

ВСТС-Именовани тужиоци, судије, стручни сарадници и предсједник Суда

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је Слађану Марић и Небојшу Матовића за тужиоце Окружног јавног тужилаштва Приједор, саопштено је из ове институције.
ВСТС БиХ - Фото: РТРС
ВСТС БиХФото: РТРС

За судије Општинског суда у Сребренику именовани су Ален Лукач, Милада Топчић и Атифа Заимовић, док је за вршиоца дужности предсједника тог суда именован Мухамед Вејзовић.

На позицију стручних сарадника Општинског суда у Сарајеву именовани су Ивана Шараба и Ирма Мустафић.

За стручног сарадника Општинског суда у Горажду именован је Аднан Херцег, а за стручног сарадника Општинског суда у Широком Бријегу Јелена Гавран.

При доношењу одлуке о именовању ВСТВ БиХ је узео у обзир критеријуме, попут стручног знања, радног искуства и резултата, досадашњих резултата у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује кандидат, однос са радним колегама, понашања ван посла те професионалне непристраности и угледа.

Приликом именовања, ВСТВ БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова, наводи се у саопштењу.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 1. децембра, док мандат вршиоца дужности предсједника Општинског суда у Сребренику почиње 12. новембра.