latinica  ћирилица
09/11/2018 |  15:39 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Браћа Станишић из Власенице поред инвалидитета добили посао на наплати паркинга

Браћа Родољуб и Драгољуб Станишић из Власенице, који су лица са инвалидитетом, добили су прилику да раде и зарађују за живот. Захваљујући подршци општинског руководства и УНДП-а ангажовани су на наплати паркинга.

Два брата, Родољуб и Драгољуб Станишић, рођени су са ријетким деформитетом руку и ногу, због чега се крећу уз помоћ инвалидских колица. Упркос тој чињеници, увијек су се трудили да не зависе од других.

"Нисмо неки од људи који су у стању да сједе кући и да чекају да им неко нешто донесе или да, па да њима тако буде добро. Ми смо увијек гледали да се боримо кроз живот, јер у суштини живот и јесте борба", истиче Родољуб Станишић.

Општина им је и до сада помагала, а сада су њих двојица, кроз пројекат запослења особа са инвалидитетом, покренули сопствени "Паркинг сервис".

"Добили смо новчани подстицај за рад на два паркинга, овдје код општине и код стадиона, кренули смо у реализацију, радимо пуном паром", наглашава Драгољуб Станишић.

"Желимо да дамо шансу свим људима који су рођени на простору општине Власеница, који желе да остану овдје. Општина је ту да им изађе у сусрет и, на моје задовољство, а и на задовољство њих двојице, они су данас запослени људи", рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Ова два брата позната су суграђанима као вриједни и добри људи.

Анкетирани грађани Власенице истакли су да се ради о позитивним и добрим момцима. Како су рекли, омиљени су међу друштвом у граду и врло лијепо васпитани људи.

Родољуб је осам година тренирао кошарку, а сада је тренер аикидо самоодбране, док је Драгољуб пронашао други хоби - музику.

Иако је живот пред ова два брата поставио велики изазов, без сумње су показали да се кроз позитиван став, идеју и рад све може премостити.