latinica  ћирилица
12/11/2018 |  09:19 ⇒ 15:47 | Аутор: РТРС

Велико срце Споменке Чечура - Воли људе, а везана је и за животиње

Споменка Чечура из Братунца већ десет година ради као геронто домаћица. Мотив за то је, каже, хуманост. Воли људе, а везана је и за животиње.

Споменка Чечура радни дан почиње и завршава помажући другима. Љети, зими, по киши или снијегу, не пропушта прилику да помогне онима којима је њена помоћ неопходна.

"Видим шта треба, почнем да радим. Код неких направим ручак. Дођем код неке баке, она нешто спрема, ја јој то завршим, обавезно им донесем дрва. У Факовићима сам једној баки сакупљала дрва", прича Чечура.

Упркос чињеници да има примања од само 200 КМ мјесечно, Споменки ништа не пада тешко. Годинама је живјела у избјегличком смјештају. Нагледала се, каже, свега и због тога, осјећа да је дужна да помогне другима, онолико колико може.

"Питам се како имам вољу. Нека би то само прелетјела, али ја не. Гледам да урадим све, ако су то три ствари да их урадим како треба. Настојим да им омогућим бар чист кревет, чисту постељину, донесем им и завјесе, јер не могу да их перем кад немам гдје да то урадим", истиче Споменка Чечура.

Људи којима Споменка помаже су захвални. Многи од њих због здравствених проблема нису у могућности да се брину о себи.

Поред свих обавеза, Споменка проналази вријеме и да се брине о седам мачака и три пса.