latinica  ћирилица
12/11/2018 |  11:46 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Дан отворених врата обиљежен у Бањалуци

Управа Министарства унутрашњих послова Републике Српске за полицијску обуку организовала је данас Дан отворених врата у оквиру којег су се дјеца из предшколских установа, ђаци основних и средњих школа у Бањалуци упознали о начинима рада полицијских службеника.
Бањалука - МУП - Дан отворених врата, архив - Фото: СРНА
Бањалука - МУП - Дан отворених врата, архивФото: СРНА

Начелник Управе МУП-а Републике Српске за полицијску обуку Миле Шикман рекао је новинарима да је циљ ове манифестације унапређење и развијање односа с локалном заједницом.

- Упознали смо своје госте о садржају појединих обука, наставним средствима, училима, те Школском полицијском станицом, форензичком лабораторијом, док су водичи службених паса извели вјежбу са псма - истакао је Шикман.

Он је рекао да су најмлађи суграђани прошли полигон безбједне вожње, а за ученике старијих разреда припремљено је предавање о опасностима на друштвеним мрежама, док су студенти бањалучког Правног факултета упознати о теми "Тероризам као изазов у 21. вијеку".

Шикман је додао да су дјеца упозната и о опреми коју користе полицијски службеници, као и о начину образовања службеника, а посјетили су и сталну Музејску поставку МУП-а Српске.

Он је додао да се Дан отворених врата организује у оквиру програма обиљежавања крсне славе МУП-а - Светог архангела Михаила.