latinica  ћирилица
12/11/2018 |  11:55 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

Инцидент у Источном Дрвару, потукла се два радника

Испред Шумског газдинства "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару, чији радници протестују већ 13. дан, тражећи смјену вршиоца дужности директора овог газдинства Николе Јанковића, потукао се незадовољни радник овог газдинства с радником који подржава Јанковића.
Протести радника ШГ "Клековача" у Источном Дрвару - Фото: РТРС
Протести радника ШГ "Клековача" у Источном ДрваруФото: РТРС

Радник иницијала М.Б. задобио је повреде и превезен је у Хитну службу Дома здравља у Рибнику, док је радника иницијала М.К. привела полиција, јавио је дописник Срне.

Представник синдиката у овом газдинству Раденко Боснић рекао је да је ситуација крајње алармантна, те подсјетио да су радници незадовољни, јер је Јанковић отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара, а запослио нове из других општина.

Боснић каже да су радници на рубу издржљивости и да пријете сукоби између радника из Источног Дрвара и Рибника.

- Јанковић и његови сарадници провоцирају нас који тражимо своја права и његову смјену. Он намјерава да нас испровоцира уз подршку својих људи из Рибника да би се десио инцидент. Апелујемо да се хитно заврши ова агонија у Шумском газдинству - рекао је Боснић.

Он сматра да ову ситуацију могу да ријеше само предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић.

Начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић сматра да околности пријете да се отму контроли, додајући да су већ настале несагледиве посљедице за Шумско газдинство и општину.

Она истиче да је општинско руководство од првог дана уз незадовољне раднике, а против бахатог понашања вршиоца дужности директора Шумског газдинства и његових сарадника, односно налогодаваца.

- Сигурно да је то лоби Социјалистичке партије која никако не жели добро Источном Дрвару и свакодневно пријети преко друштвених мрежа да ће Шумско газдинство припојити Рибнику - рекла је Иванковићева.

Она је поновила да општинско руководство и даље подржава раднике који протестују од 31. октобра.

- Тражимо хитно разрјешење вршиоца дужности директора и његових сарадника, како би се стање у Источном Дрвару нормализовало, а радници почели да раде - рекла је Иванковићева.

Она је додала да протест није угрозио само гадинство, него и развој локалне заједнице, о чему надлежне институције морају донијети јасан став и испунити захтјеве радника који протестују.