latinica  ћирилица
12/11/2018 |  12:29 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Богданић: Није било преговора о коалицији са СДС-ом

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Теслићу Драган Богданић изјавио је данас за Срну да с руководством СДС у тој општини до сада није било преговора о коалицији на локалном нивоу, али да СНСД има већину у теслићкој Скупштини која би у наредном периоду требало да буде озваничена.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

Богданић је подсјетио да је 19-20 одборника гласало за ставове Општинског одбора СНСД-а на посљедњих неколико сједница локалног парламента.

- Та незванична већина постоји. Дошло је вријеме да формирамо скупштинску већину. С којим странкама, видјећемо након разговора - навео је Богданић.

Он је рекао да је СНСД остварио убједљиву побједу у Теслићу и да има назнака да ће одборници ПДП-а, након распуштања општинског одбора те странке, прећи у Клуб СНСД-а у локалној скупштини, али да општински органи СНСД-а о томе још нису расправљали.

Извор "Гласа Српске" рекао је да је предсједник Главног одбора СДС Милан Миличевић с Богданићем договорио коалицију на локалном нивоу и да би врло брзо требало да буде формирана нова скупштинска већина у Теслићу.

Миличевић, који је и начелник општине Теслић, данас је изјавио за Срну да ће све што има да каже у вези с дјеловањем ове странке на локалном или републичком нивоу рећи на сједницама органа странке. Он није желио да коментарише писање "Гласа" да је договорио да теслићка СДС иде у коалицију с локалним СНСД-ом.