latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:02 ⇒ 21:09 | Аутор: СРНА

Цвијановић-Хагелберг: Задржати институционалну и фискалну стабилност

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је увјерење да ће Српска наставити биљежити позитивне економске показатеље и задржати институционалну, фискалну и буџетску стабилност, као предуслов за успјешан наставак реформских мјера усмјерених на стварање повољног економског окружења и отварање нових радних мјеста.
Цвијановић- Хагелберг - Фото: РТРС
Цвијановић- ХагелбергФото: РТРС

Цвијановићева је данас, у разговору са амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом, поновила да процес придруживања ЕУ захтијева посвећеност и координацију свих нивоа власти у БиХ, уз пуно уважавање уставних надлежности.

Током састанка, на којем су размијењена мишљења о актуелним темама у процесу европских интеграција у БиХ, наглашена је опредијељеност институција Српске да дају активан допринос у процесу европских интеграција, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Амбасадор Шведске  честитао је Цвијановићевој успјех на протеклим општим изборима и пожелио јој успјех на одговорном положају на челу Републике Српске.

На састанку је разговарано и о развојним програмима које реализује Влада Српске с циљем подстицања одрживог и континуираног привредног раста, о програмима који се у БиХ реализују уз подршку Амбасаде Шведске, као и о другим актуелним друштвеним и политичким темама у БиХ и региону.