latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:53 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Бијељинска библиотека "Филип Вишњић" даје велики попуст на годишњу чланарину

Поводом обиљежавања Дана библиотеке, бијељинска Народна библиотека "Филип Вишњић", која има највећи број чланова у Српској, омогућила је свим грађанима велики попуст на годишњу цијену чланарине. Од раних јутарњих часова пристижу грађани, па се очекује да ће ове године бити оборен прошлогодишњи рекорд од 5. 450 чланова.

До 19 часова основци могу да се учлане у библиотеку за једну марку умјесто за пет, а средњошколци, студенти и остали грађани за симболичне три марке, умјесто десет или двадесет колика је пуна цијена.

Анкетирани читаоци истакли су да је књига најбољи пријатељ, нарочито у дугим зимским ноћима.

Ова акција први пут је организована 2012. године, када се за један дан учланило 1. 176 грађана, а прошле године њихов број је упетостручио.

"Желимо да промовишемо богатство читања, богатство књиге и због тога можемо рећи да смо у посљедњих седам до осам година повећали број чланова са 3.000 на 8.500, колико смо имали у прошлој години, а ове ћемо сигурно надмашити, као и број посјета", рекао је Јован Цвјетковић, директор Народне библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина.

Прошлу годину бијељинска библиотека завршила је са 165.000 посјетилаца, а ове године ће, кажу, имати преко 170.000.

Књижни фонд стално се допуњава и тренутно има око 105.000 наслова.

Библиотека има и дигиталну колекцију старих и ријетких књига, завичајне збирке и кутак за слијепа и слабовида лица са 300 аудиокњига.