latinica  ћирилица
14/11/2018 |  11:23 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Вулин: Војска спремна да изврши свако наређење!

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је да је Србија мирољубива земља, али да ће њена војска, која постоји да би сачувала мир и стабилност, извршити свако наређење врховног команданта - предсједника Србије Александра Вучића.
Војска Србије - Фото: РТРС
Војска СрбијеФото: РТРС

"Немојте заборавити да постојимо. Никада немојте у некој рачуници калкулисати могућност да је Србија слаба и незаштићена. Није", поручио је Вулин.

Коментаришући оптужбе Хрватске да је војна вјежба "Век победника" само одговор на неку њихову и да се Србија такмичила у броју војника, Вулин је навео да то говори о дубоким комплексима које Хрвати имају према Србији.

"Видјели сте да се вјежба Хрватске војске звала `Велебит` и да није прокоментарисана од наше војске, политике и медија. Нико није знао, нити је икога занимало. Погледајте какав је то комплекс. Они повезују нашу војну вјежбу са њиховом, а превиђају то да смо ми вјежбу урадили на годишњицу побједе у Првом свјетском рату", рекао је Вулин за Телевизију Пинк.

Он је подсјетио на изјаву хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић да су Албанци и Хрвати "браћа по оружју" и нагласио да су се они у својој историји једино борили против Срба.

"Мени је то страшно, то вријеђа и плаши, то што једину црту заједништва нађу када се боре против Срба", рекао је Вулин.

Коментаришући најновије изјаве предсједника Црне Горе Мила Ђукановића које се односе на Србију, Вулин је констатовао да Ђукановић не жели добро Србији, као ни Црној Гори, јер жели Црну Гору без Срба.

"Морам да поменем посљедњи иступ Ђукановића. То је човјек који не жели добро Србији. То је човјек који не жели Србе у Црној Гори. Он се непрекидно изјашњава о томе шта би Србија требало да уради. Не може се наћи оправдање за његово постојање политичко, ако не каже `Ја сам против Србије`, ми смо против свега што Србија одлучи, ми смо против мијењања граница на Балкану. Па он их је лично мијењао, разбијајући државу", рекао је Вулин.

Говорећи о скандалу у Паризу у вези са протоколом на церемонији обиљежавања 100 година од окончања Првог свјетског рата, Вулин је оцијенио да је намјера била да се Србија понизи, али да она није остварена.

"То јесте нешто што је требало да понизи Србију, али је није понизило, није понизило предсједника Вучића. Јесте увриједило све нас и оне који су то урадили", каже Вулин.