latinica  ћирилица
14/11/2018 |  13:20 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

Влада и локалне заједнице помажу обољелој дјеци на Космету

Хуманитарну акцију Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије за лијечење болесне дјеце и младих на Космету подржала је Влада Републике Српске, град Бањалука, општине Хан Пијесак, Рогатица и Љубиње, као и двадесетак основних и средњих школа.
Помоћ дјеци са Космета - Фото: СРНА
Помоћ дјеци са КосметаФото: СРНА

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да од институција Српске има обећање да ће увијек подржати српски народ, а нарочито болесну дјецу и младе на Косову и Метохији.

- Влада Српске је са 5.000 КМ подржала ову акцију, а имамо обећање од новоизабране предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић да ће нашу акцију подржати и на донаторској вечери коју кабинет предсједника Српске сваке године организује у децембру - навео је Арлов.

Он је изразио увјерење да ће до завршетка акције под називом "За дјечији осмијех и лијечење болесне дјеце са посебним потребама и младих на Косову и Метохији" имати подршку већине локалних заједница, основих и средњих школа и јавних предузећа у Српској.

Арлов је изразио очекивање да ће у децембру бити одобрен хуманитарни број М:тела и позвао све људе који су у могућности да донирају помоћ.

Он је најавио да ће, за ову хуманитарну акцију, шамачки Плесни клуб "Принцес" 8. децембра у Шамацу организовати концерт и донаторско вече, а гост ће бити пјевачица Маја Татић.

Хуманитарна акција ће трајати до 31. децембра, а средства за лијечење више од 120 болесне дјеце и младих на Космету бити уручена 12. јануара на другој хуманитарној академији у Звечанима.

Број жиро рачуна Одбора за помоћ Косову и Метохији на које може да се уплати помоћ је 555-10000341964-45.