latinica  ћирилица
14/11/2018 |  16:25 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Сезонска ски карта са Јахорине важи у словеначким ски центрима

Директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић, представио је све погодности договора са представницима словеначких ски центара на конференцији одржаној данас, 14. новембра, у Словенији.
Јахорина - споразум (Фото: Screenshot) -
Јахорина - споразум (Фото: Screenshot)

Представници словеначких ски центара прије више од мјесец дана посјетили су Јахорину и увјерили се у све позитивне промјене које су се догодиле на Јахорини када се и родила идеја о заједничком споразуму. Могућност скијања у девет словеначких ски центара, и то Мариборско Похорје, Рогла, Голте, Крвавец,  Стари Врх, Вогел, Крањска Гора, Канин и Церкно, са сезонском ски картом са Јахорине и обрнуто велики је бенефит свих љубитеља планине и скијања.

"У веома кратком року смо, на обострано задовољство, постигли договор да ски пас са Јахорине важи у словеначким ски центрима и обрнуто. Овај договор је наишао на велико одушевљење свих који су чули за њега, а ја се искрено надам да ће што више скијаша искористити ову погодност", рекао је директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Лјевнаић.

Јахорина постаје један од водећих ски центара у региону док је сарадња са словеначким ски центрима само још један од доказа за то.

"Сада када Јахорина има сигурност у снијег са минимум 120 загарантованих дана скијања, вјерујем да ће се велики број скијаша из Словеније одлучити да види шта смо то све ново урадили на Јахорини, а вјерујте ми заиста је вриједно погледати. Зиму ћемо дочекати са комплетно изграђеним и завршеним Тецхноалпин системом за вјештачко осњежавање којим је повезано цијело скијалиште са 88 лансера и 25 топова. На самом врху планине, изграђено је вјештачко језеро од 75.000 м3 које ће бити атракција и љети и зими и које ће природним падом осњежавати јахоринске стазе. Имамо 40км одлично уређених и повезаних скијашких стаза које представљају рај за скијаше и бордере, од тога осам стаза је хомологовано по ФИС стандардима у дисциплинама СЛ, ГС, ГС и спуст. Ноћно скијање, ски вртићи, преко 1030 метара постављених вјетробрана, те проширене и ублажене постојеће стазе, нови паркинг простори говоре да се ради о одличној дестинацији за зимски одмор и скијање", додоа је Љевнаић и позвао све да посјете Јахорину и сами се увјере у све њене љепоте и атрактивности.