latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:36 ⇒ 11:50 | Аутор: СРНА

Сутра смјена директора "Шума Српске"?

Генерални директор Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" Ристо Марић могао би да буде смијењен са ове функције на сутрашњој ванредној сједници Надзорног одбора предузећа, између осталог, и због проблема који се дешавају у Шумском газдинству /ШГ/ "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара, сазнаје Срна.
Ристо Марић - Фото: РТРС
Ристо МарићФото: РТРС

Радници овог шумског газдинства протестују већ 16 дана, јер је вршилац дужности директора Никола Јанковић отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара и довео раднике из других општина, углавном из Рибника.

"Та ситуација није ријешена како је налагало ресорно министарство. Јуче су људи из министарства дошли са налогом да Милан Кецман преузме функцију вршиоца дужности директора Шумског газдинства, а директор је послао комисију са другим налогом да на ту позицију дође Никола Стојаковић, економиста из Рибника. Тако раније није било договорено", навео је извор Срне из "Шума Српске".

Он је истакао да радници Шумског газдинства "Клековача-Потоци" и даље траже заштиту својих права и да буде смијењен вршилац дужности директора Никола Јанковић.

Предсједник Надзорног одбора Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" Биљана Марковић потврдила је Срни да ће ванредна сједница Надзорног одбора бити одржана сутра на Сокоцу, са почетком у 10.00 часова.

"Када се сазове таква сједница, уобичајено је да се не дефинише дневни ред. Он ће бити дефинисан на сједници", рекла је Марковићева.

Она је недавно изјавила да ће генерални директор "Шума Републике Српске" Ристо Марић морати да се опредијели између останка на тој функцији и посланичког мјеста у Народној скупштини Српске, гдје је изабран као кандидат СП-а на протеклим изборима.

Марковићева је навела да он не може истовремено бити посланик и директор "Шума" јер би то представљало сукоб интереса.

Према писању појединих медија, ако Марић буде смијењен, на његову функцију требало би да дође садашњи потпредсједник Скупштине града Бањалука Милан Милаковић.