latinica  ћирилица
16/11/2018 |  15:31 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Прослављен још један јубилеј - 47 година Машинског факултета у Бањалуци

У празничном мјесецу за бањалучки Универзитет, данас је прослављен још један јубилеј – 47 година Машинског факултета. На свечаности , којој су присуствовали и представници пријатељских факултета, додијељене су и захвалнице и признања.

Док је најбољи студент генерације Зоран Граховац, одсуствовао због постдпломских студија, признање је примио његов отац. Признање и награду добио је и најбољи студент завршне године. 

"Част ми је и задовољство што сам изабран за најбољег студента завршне године. Ово је само доказ да се рад и труд исплати и наставићу даље да се разумијем и усавршавам. Надам се да ће то бити у Републици Српској", рекао је студент 4. године Машинског факултета, смјер производно машинство Стефан Готовац.

Ова референтна установа, једна је од 17 организационих јединица Универзитета. За 47 година, статус инжењера стекло је више од 2.000 студената.Данас је била прилика да се подсјете резултата рада у протеклој години.

"Радили смо много на опремању факултета. Формирали смо два важна центра – Центар за подршку привреди и Центар за акредитоване лабораторије, тако да смо и ту успоставили везу између факултета, индустрије и средњих школа", истакао је декан Машинског факултета Универзитета у Бањалуци проф. др Дарко Кнежевић.

"Један од техничких факултета који је, што се тиче броја студената готово пребродио кризу, да тако кажем, која је била евидентна, претходних неколико година, тако да су студијски програми који се изводе на Машинском факултету су све популарнији", навео је ректор Универзитета у Бањалуци проф. др Радослав Гајанин.

Да Машински факултет, може са пуно тога да се похвали свједоче и дипломци који готово одмах нађу запослење захваљујући сјајној сарадњи са привредом, дипломама међународно признатим и најмодернијом опремом новије генерације. Оно што напомињу, јесте да су студенти овог факултета нашли посао на готово свим континентима .