latinica  ћирилица
17/11/2018 |  19:31 ⇒ 22:32 | Аутор: РТРС

ГО СДС-а одбио жалбе о искључењу; Бјелица тражи смјену страначког руководства

У Источном Сарајеву завршена је маратонска сједница Главног одбора СДС-а, која је почела у подне.

Предсједник странке, Вукота Говедарица, саопштио је закључке Главног одбора СДС-а. Говедарица је рекао да је Главни одбор разматрао одлуке о искључењу чланова Обрена Петровића, Костадина Васића и Уроша Војиновића и одбио њихове жалбе, те из чланства искључио Небојшу Марића и Данијела Јошића и распустио Градски одбор СДС-а у Добоју.

- Они од данас званично нису чланови СДС-а - поручио је Говедарица.

Он је навео да је Главни одбор пружио подршку њему и руководству странке. Рекао је да СДС-а неће сарађивати са СНСД-ом и да нова Влада неће имати подршку ове странке.

Сједницу Главног одбора раније је напустио потпредсједник странке Милован Бјелица који је изјавио да је потребна смјена комплетног руководства СДС-а и потврдио да је предао списак у име више од једне трећине делегата Скупштине СДС-а и да се према статуту мора одржати скупштина у року од десет дана.

Бјелица је рекао новинарима да би дневни ред требало да се одреди на самој Скупштини СДС-а.

- Циљ нам је да се стабилизује ситуација у СДС-у. Сматрам да те стабилности нема без нових унутрастраначких избора. Потребна је смјена комлетног руководства странке - рекао је Бјелица.

Бјелица је истакао да своје ставове износи унутар СДС-а и да ниједним поступком не показује да ради мимо ставова странке.

- Слобода мишљења је свакоме загарантована и зато се борим да буде одржана Скупштина да би се заузели одређени ставови - објаснио је Бјелица и додао да се неће враћати на сједницу Главног одбора.

Он је напоменуо да је 28 година у овој странци, да је градио и да не размишља о било каквој позицији у СДС-у, али је истакао да ће водити рачуна о својој локалној заједници и Изборној јединици којој припада.