latinica  ћирилица
18/11/2018 |  19:09 ⇒ 19/11/2018 | 09:09 | Аутор: РТРС

ДНС Бањалука подржао Чубриловића: Траже повлачење одлуке о смјени

У просторијама бањалучког Градског одбора ДНС-а, одржан је скуп подршке смијењеном потпредсједнику странке Недељку Чубриловићу.

Градски одбор дао му је пуну подршку и затвражио да се одлука о његовој смјени повуче.

Уз повлачење одлуке о смјени, бањалучки ДНС од врха странке тражи да нормализује односе унутар партије, а уколико то није у стању, захтијевају да Марко Павић у супротном свој мандат да на располагање органима странке.

- Због неких дешавања у протекло вријеме у ДНС-у ми смо дошли у ситуацију да, након што смо остварили најбољи резултат од настанка странке, од готовог направимо вересију. За то су криви неки нови чланови, наводне нове снаге које су дошле само да реализују своје интересе - тврди Слободан Наградић, члан Градског одбора ДНС-а Бањалука.

Присутнима се обратио и Недељко Чубриловић. Поручио је да у странци свој утицај реализују људи који су тек ушли и који своје интересе остварују на терет партије и зато не прихвата да на тај начин буде смијењен. Поручио је да је настала ситуација умногоме отежала преговоре ДНС-а у формирању власти како у Српској тако и БиХ.

- Ја сам прво прихватио да будем смјењен али касније када сам чуо разлоге, онда сам рекао нема од тога ништа - напомиње Чубриловић.

Најављују сједницу Градског одбора са свим предсјендицима мјесних одбора на којој ће се, између осталог, расправљати о, како су навели, онима који су довели до раскола унутар странке.