latinica  ћирилица
21/11/2018 |  08:54 ⇒ 12:43 | Аутор: РТС

Додик: Нисам икебана и нећу да покривам лоша рјешења

Послије избора за члана Предсједништва, Милорад Додик је рекао за РТС да ће му канцеларија бити у Републици Српској, односно Источном Сарајеву и да не види разлога да ради у Предсједништву БиХ уколико оно нема пуни суверенитет.

Први договор послије прочитаног текста свечане изјаве и потписивања чланова Предсједништва БиХ постигнут је - први предсједавајући биће Милорад Додик, који је изјавио да се, за разлику од остала два члана, противи идеји да БиХ буде чланица НАТО-а већ се залаже да очува војну неутралност.

Сада када је и званично српски члан Предсједништва, Милорад Додик каже да ће његова канцеларија бити у Источном Сарајеву.

- Овдје гдје сједимо у овој згради, сједишту Републике Српске, у Источном Сарајеву, дакле Републици Српској. Наравно, овдје ћу обављати све своје основне послове - рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва мисли да за високог представника више нема мјеста у БиХ. И на питање да ли може да рачуна на помоћ својих колега када је ријеч о томе, Додик истиче да не жели да буде покриће за лоша рјешења.

- Не видим разлога да радим у Предсједништву БиХ уколико оно нема пуни суверенитет. Нисам икебана и не желим да будем покриће за лоша рјешења која су они дали, прије свега Педи Ешдаун и Волфганг Петрич.

Симболички или суштински, српски члан Предсједништва, као предсједавајући у наредних осам мјесеци, послије заклетве, пријем је организовао у Источном Сарајеву.