latinica  ћирилица
21/11/2018 |  12:56 ⇒ 12:57 | Аутор: СРНА

Градски одбор ДНС: Неприхватљиво "именовање икебана у повјереништво"

Градски одбор ДНС-а Бањалука саопштио је да не прихвата одлуку о распуштању овог градског одбора и именовању повјереништва сачињеног од људи који се већ дуго налазе у политичкој пензији када је ријеч о страначкој организацији у Бањалуци.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

У саопштењу се наводи да су именовани чланови трочланог повјереништва на чијем је челу Станко Станић, који није учествовао у раду Градског одбора ДНС-а Бањалука више од 12 година, "само параван за прикривање отуђених центара моћи, који путем крупног капитала желе да управљају овом организацијом".

"Станко Станић, Мира Поповић и Остоја Барашин само су грубо искориштене икебане које ће, као привид да повјереништвом руководе особе са дугогодишњим стажом у ДНС-у, послужити онима који су ту тек неколико мјесеци и који су за све то вријеме странку подредили личним интересима, што ће засигурно чинити и у будућности", оцјењује се у саопштењу.

Из бањалучког ДНС-а додају да, уз дужно поштовање према Станићу, Барашину и Поповићевој и њиховим личним и професионалним успјесима и остварењима, сматрају да нису дорасли задатку који је стављен пред њих "јер неки од њих годинама биљеже неславна искуства у формирању властитих мјесних одбора".

Градски одбор ДНС-а Бањалука затражио је од Главног одбора странке да ван снаге стави ову одлуку, као и одлуку о искључењу предсједника Градског одбора ДНС-а Бањалука Недељка Чубриловића и предсједника бањалучког Регионалног одбора Дамира Ћопића, те народних посланика Споменке Стевановић, Милана Дакића и Споменка Стојановића.