latinica  ћирилица
22/11/2018 |  09:36 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Министри данас и о Нацрту закона о противградној заштити

Влада Републике Српске данас ће, између осталог, разматрати Нацрт закона о противградној заштити.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Пред министрима ће бити и информације о статистичким показатељима стања у областима прерађивачке индустрије и њиховом кретању за девет мјесеци ове године, о приједлогу привредног друштва "Фабрика мотора специјалне намјене" Пале за покретање стечајног поступка кроз реорганизацију, о изради документа смјернице за развој привреде Републике Српске, као и о новом порталу "Јединствена контакт тачка за пословање".

Из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу најављено је да ће бити разматрана и информација о Упутству за израду програма и плана рада и финансијског плана представништава Републике Српске у иностранству за 2019. годину.

Биће размотрена и информација о реализованом плану уписа у средње школе у 2018/2019. школској години, као и Приједлог плана интервентних набавки производа, робе и средстава за 2019. годину.

Влада Српске данас ће разматрати и Приједлог одлуке о давању сагласности Министарству саобраћаја и веза на План утрошка средстава за период 1. јануар - 30. новембар ове године у износу од 2.157.460 КМ, као и Приједлог рјешења о давању сагласности на анекс Уговора о концесији за експлоатацију жељезне руде на лежишту "Омарска" код Приједора.