latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:27 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Новогодишњи програм у Бањалуци биће најбољи у региону

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да ће у овом граду новогодишњи програм бити најбољи у региону.
Игор Радојичић и Жељко Самарџић - Фото: РТРС
Игор Радојичић и Жељко СамарџићФото: РТРС

Он је на конференцији за новинаре у Градској управи рекао да ће 30. децембра бити одржан концерт Хариса Џиновића, 31. децембра, за новогодишњу ноћ, на програму су Никола Роквић и Жељко Самарџић, а првог дана 2019. године Жељко Јоксимовић.

Радојичић је истакао да је ријеч о најпознатијим регионалним звијездама и да је ово већ трећа година од како Бањалука "покушава да се позиционира као регионални центар и да кроз новогодишњи програм привуче што већи број туриста".

Навео је да је, према тренутним информацијама, већ тешко наћи мјеста у хотелима, напоменувши да Бањалука располаже са око 2.000 мјеста у хотелима.

Радојичић је рекао да је до сада обезбијеђено више од 100.000 КМ из донација и спонзорстава и да ће са тим успјети да прикупе "знатна средства за покривање новогодишњег програма".

Жељко Самарџић, који ће у Бањалуци наступити 31. децембра, рекао је да је сигуран да ће у новогодишњој ноћи имати добру публику и да његове пјесме привлаче, углавном, женску публику, јер је ријеч о лијепим љубавним причама.

Подсјетио је да се у овом граду први пут у животу јавно појавио на фестивалу "Први аплауз" 1973. године, истичући да је то у старту била његова добра веза са Бањалуком.