latinica  ћирилица
22/11/2018 |  14:28 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Цвијановић о "Добровољачкој": Очекујем да се дође до правде

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да није оптимиста када је ријеч о наредби Тужилаштва БиХ за поновно отварање истраге против пет лица у предмету "Добровољачка улица", иако очекује да се једном у овој земљи дође до правде.

Цвијановићева је новинарима изјавила да је правда у БиХ, нажалост, стално била у запећку што се види и по начину како су доношене одређене одлуке или пресуде и  по томе како је ретроактивно примјењиван Кривични закон из 2003. године када је ријеч о Србима.

"Када су у питању били остали, користио се закон из бивше Југославије који је био блажи и који је требало користити, јер је био на снази у вријеме почињења тих дјела", рекла је Цвијановићева након промоције кадета Полицијске академије у Бањалуци.

Она је истакла да нема пуно оптимизма када је ријеч о "Добровољачкој".

"Гледали смо до сада само неизбалансиране слике у оквиру правосуђа, често уз велике упитнике, сумњу и оправдане страхове да су одређени процеси и одлуке били политички мотивисани. Остаје да се види... Жељела бих рећи нешто оптимистичније, али бојим се да нисам претјерани оптимиста", поручила је предсједница Српске.

Тужилаштво БиХ наредило је јуче поновно отварање истраге против пет лица у предмету "Добровољачка улица", саопштено је из Тужилаштва.