latinica  ћирилица
22/11/2018 |  15:53 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Радојичић: Буџет за ову годину повећан за 2,7 милиона KM

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да градски парламент разматра други ребаланс буџета за ову годину, којим се овогодишњи буџет повећава за 2,7 милиона марака.

Радојичић је рекао да ће 2018. година бити једна од најбољих година не само у смислу финансија, већ и у смислу бројних пројеката, те напоменуо да ће ова година бити завршена с више од 30 милиона марака улагања у капиталне пројекте. Навео је да је пред одборницима и Нацрт буџета за наредну годину у износу 131 милион 615 хиљада марака.

- На дневном реду је и Нацрт буџета за наредну годину, он је у износу око 132 милиона марака, то је нешто веће или у истом оквиру у коме је основни буџет ове године, јер треба из овогодишњег ребаланса избити обавезнице које смо имали за 5 капиталних пројеката и суфицит од прошле године тако да треба посматрати основни буџет који је у нивоу 2018. сличан 2019., рекао је Игор Радојичић, градоначелник.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић је додао да је му је драго ми је што ће овај буџет пратити и будућу стратегију разоја града за наредних десет година.