latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:00 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Споразум о сарадњи Онколошког центра у Санкт Петербургу и УКЦ Српске

Представници Универзитетско клиничког центра Републике Српске потписали су споразум о сарадњи са Онколошким центром у Санкт Петербургу о научној, практичној, иновационој и сарадњи у области обуке.
Петербург:Слободан Хајдер и Владимир Моисенко - Фото: Screenshot
Петербург:Слободан Хајдер и Владимир МоисенкоФото: Screenshot

Хирурзи, анестезиолози, хемотерапеути и радиолози из Српске и Санкт Петербурга заједно ће дијагностификовати и лијечити малигне туморе.

Стручњаци из Српске обишли су Онколошки центар, а за данас су планиране и три операције.

Владимир Моисенко, директор Центра, рекао је да је сарадња стручњака из Републике Српске и Санкт Петербура почела посјетом министра здравља и социјалне заштите Српске и директора Универзитетско клиничког центра овој здравственој установи.

- Послије тога, колеге из Санкт Петербурга присуствовале су отварању Хируршке клинике у Бањалуци. Веома смо задовољни потписаним споразумом и надам се да ће то бити на добробит пацијената из Русије и Републике Српске - рекао је он.

Стручњаци из Санкт Петербурга посјетиће у мају УКЦ Српске.

Представници УКЦ-а сутра ће посјетити Медицински институт "Сергеј Березин" гдје се одвија бесплатно лијечење протонским зрачењем четворогодишње дјевојчице из Републике Српске.

Подсјећамо, специјалисти из Петербурга учествовали су на отварању Хируршке клинике у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, гдје су извели показну операцију и консултације.

Јуче је у Санкт Петербургу отворено Трговинско представништво Српске.