latinica  ћирилица
01/12/2018 |  18:37 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Потреси у СДС-у не заобилазе ни Приједор- Бундало и Берић на корак од искључења

Да ли су на помолу нова искључења из СДС-а?! Потреси у овој странци неће заобићи ни Изборну јединицу 1. Како сазнајемо, из странке би могао да буде искључен потпредсједник Драго Бундало. Сличан сценарио, према писању медија, спрема се и некадашњем СДС-овом посланику Душану Берићу.

Актуелни СДС-ов начелник Костајнице и потпредсједник СДС-а, Драго Бундало, за искључење из партије сазнао је, каже, од медија.

Не крије да турбуленција након избора има. Како сазнајемо, разлог за смјену и искључење из СДС-а је то што Бундало

- Ја не знам да ли је Вукота Говедарица ставио икс на мене, а сматрам да не би требао- бар сам ја ту јасан. Драго Бундало-Бунђо, је направио први коалицију са СНСД-ом на локалном нивоу, прича Бундало.

Све је кренуло, како сазнајемо, након посљедњег засједања Главног одбора СДС-а, када је, како тврди наш извор, дошло до сукоба због различитих ставова на релацији Бундало - Говедарица. СДС-ова препуцавања и нетрпељивост у Изборној јединици један почела су још прије двије године, за вријеме унутарстраначких избора.

Нису Бундала многи подржавали, ни када је изабран за првог човјека СДС-а Изборне јединице 1. И сам Бундало каже да га дио људи није прихватио као потпредсједника.

Други на листи "искуљечења" могао би да буде дојучерашњи СДС-ов посланик Душан Берић. Иако се говори о томе, Берић још ништа не зна.

да ме сада поново из мог руководства смјењују људи,онда се поставља питање какав је задатак тих људи,ако је то тако ,ја мислим да од тога неће бити ништа,д

- Дојучерашњи сам посланик, предсјендик Градског одбора и да ме смјењују...мислим да од тога неће бити ништа, убијеђен је Берић.А акопје то тако, додаје, поставља се питање какав је задатак тих људи.

- Мислим да ће то бити само минус за странку, закључује Берић.

Предсједник приједорског Градског одбора СДС -а и једини посланик у новоизабраном сазиву Народне скупштине Републике Српске из Изборне јединице 1, Милан Тубин, каже да није упознат са причом о искључењу из странке Драге Бундала и Душана Берића.

Раде на припремању унутарстраначких избора, а ко ће гдје остати, биће познато тек након тога, категоричан је Тубин: "Да ли ћемо ми кроз изборе унутар мјесних избора па надаље добити неког новог, изгубити неког старог, то је нешто што ће показати избори. Али сад тренутно сигуран сам да СДС рачуна на те људе."

На кога СДС рачуна није сигуран више нико.

Како сазнајемо, на наредном засједању републичког парламента доћи ће до потпуног раскола међу СДС-овим посланицима. Сукоб ће кулминирати тако што ће клуб бити подијељен на два дијела, па ће СДС-ови парламентарци предложити два имена за потпредсједника Скупштине Републике Српске.