latinica  ћирилица
04/12/2018 |  12:08 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Бањалука: Кампања против злоупотребе дроге

Припадници Полицијске управе Бањалука данас су на бањалучком Тргу Крајине грађанима дијелили пропагандни материјал под називом "Игра у којој увијек губиш" у оквиру Међународног мјесеца борбе против болести зависности.
Бањалука - полиција - подјела пропагандног материјала - Фото: СРНА
Бањалука - полиција - подјела пропагандног материјалаФото: СРНА

Шеф Одсјека за дрогу у Одјељењу за организовани криминал и дрогу Полицијске управе Бањалука Љубиша Анђић рекао је новинарима да су припадници бањалучке Полицијске управе, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминал, у овој години спровели више акција под називом "Хед", "Лава", "Таргет", "Арсенал", "Бистрица", "Камел" и "Експерт", које су усмјерене на откривање и процесуирање група које се баве илегалном продајом и производњом дроге.

Он је навео да је током акције "Експерт" пронађено и одузето 1,2 килограма кокаина, 16,5 килограма марихуане, а пронађено је и 413 стабљики индијске конопље, више комада екстазија и више грама разне дроге.

"За 11 мјесеци ове године у вези са злоупотребом дроге полиција је ухапсила 214 лица. Извршено је 56 претреса, 21 лице је спроведено у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука, поднесен је 61 извјештај о почињеном кривичном дјелу и 126 извјештаја о покретању прекршајног поступка", рекао је Анђић.

Он је навео да ће полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са надлежним полицијским управама наставити са спровођењем мјера са циљем сузбијања дроге.