latinica  ћирилица
04/12/2018 |  13:57 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Мандатар за састав Владе Кантона Сарајево Един Форто из Наше странке

Потпредсједник Наше странке Един Форто биће мандатар за састав нове владе Кантона Сарајево, након што су представници шест политичких партија које чине скупштинску већину у том кантону данас потписали програмски документ којим су и званично оформили коалицију на кантоналном нивоу.

Милан Дуновић из Демократског фронта, Дамир Машић из СДП-а, Един Форто из Наше странке, Дино Конаковић из Народа и правде, те Мирвад Курић из СББ-а и Ибрахим Хаџибајрић из Независне босанскохерцеговачке листе потписали су усаглашене принципе и мјере дјеловања у Кантону Сарајево, преносе федерални медији.

"До сада су се програмски документи искључиво писали на један или два листа формата `а четири`. Препознаћете које мјере је могуће спровести одмах. Желим рећи да сам у овом тренутку кандидат за премијера Кантона, морамо то потврдити још званично на Скупштини", изјавио је Форто.

Према његовим ријечима, процес у вези са именовањем министара у новој Влади Кантона Сарајево још није завршен, а атмосфера међу новим коалиционим партнерима је одлична.

"Процес је при крају, али званично још није завршен. Скупштинска већина ће дјеловати на 29 принципа, нулта толеранција према корупцији. Овдје је низ мјера, којих има 300", истакао је Форто.