latinica  ћирилица
04/12/2018 |  19:41 | Аутор: СРНА

Брнабић: Војска самопроглашеног Косова - највећа опасност за регион

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је на састанку са послаником њемачког Бундестага Ренатом Алт да је напредак региона доведен у питање због одлука Приштине о увођењу такси Србији и БиХ, као и да најаве формирања војске самопроглашеног Косова представљају највећу опасност до сада и могу бити пресудне за даљи дијалог и регионалну стабилност.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

Брнабићева је апеловала да Њемачка помогне у стабилизацији ситуације у региону, што, како је указала, примарно мора почети укидањем царина на производе из Србије.

Она је напоменула да је визија Србије о миру, стабилности, напретку и модернизацији битно различита од порука које долазе из Приштине и Тиране у посљедње двије седмице, саопштено је из Владе Србије.

Брнабићева је истакла да се размишљање Београда и Приштине суштински разликује, јер је Београд окренут будућности, стварању модерне економије и образовања, а Приштина стварању војске и сукобима.

"Упркос неразумним мерама и све радикалнијој реторици из Приштине, Србија остаје при томе да не уводи контра-мере, јер је тешко успостављен мир вредност коју морамо очувати. Србија ће чувати мир и стабилност, јер не постоји ништа важније од тога за све грађане у региону", поручила је Брнабићева.