X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
07/12/2018 |  15:33 | Извор: СРНА

Весна Шванцер и у затвору редовно примала плату?!

На рачун бившег замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламента Федерације БиХ Весне Шванцер исплаћено је више од 20.000 КМ током периода у којем је, умјесто у парламентарним клупама, била у затворској ћелији у Тузли.
Весна Шванцер (Фото:soc.ba) -
Весна Шванцер (Фото:soc.ba)

Шванцерова је мандат добила с листе Савеза за бољу будућност /СББ/, а ухапшена је 20. априла због постојања основане сумње у почињење кривичног дјела злоупотребе положаја или овлашћења.

Из Парламента Федерације БиХ потврдили су за портал "Кликс" да је Шванцерова и након хапшења наставила примати плату од 2.992 КМ, односно да је од априла до октобра на њен рачун исплаћено 20.948 КМ.

Шванцеровој је уплаћено и 1.071 КМ паушала, и то 630 КМ за април и 441 КМ за мај.

Према подацима Парламента ФБиХ, Шванцерова је у мјесецу кад је ухапшена примила 178 КМ накнаде за топли оброк, 300 КМ накнаде за одвојени живот и 100 КМ накнаде за стан и трошкове смјештаја.

Портал наводи да је Шванцерова од априла до октобра из џепова грађана ФБиХ наплатила 23.038,41 КМ, иако се од 20. априла налази у затвору.

Све вријеме проведено у женском затвору у Тузли Шванцерова је имала савјетника којој је плата исплаћивана из буџета ФБиХ.

С правом се поставља питање оправданости исплаћених средстава савјетници Адалети Куртовић, с обзиром на то да седам мјесеци није имала кога савјетовати, односно није могла пружати савјетничке услуге Швенцеровој која је у затвору.

Шванцерова је осумњичена да је злоупотријебила положај или овлаштења у вези с додјелом грантова из буџетских резерви, односно да је тражила поврат пола новца.

Она је у јануару прошле године на Општинском суду у Зеници осуђена на условну казну затвора због кривичног дјела преваре.

У том случају она је у мају 2013. године лажно обећала особи чији су иницијали Д.В. да ће у њено име продати стан за 19.800 евра. Иако је обећала да ће добијени новац предати Д.В, Шванцерова га је задржала.