latinica  ћирилица
10/12/2018 |  15:30 | Аутор: СРНА

Кандидатуру за градоначелника Добоја до сада најавио једино Борис Јеринић

Учешће на пријевременим изборима за градоначелника Добоја до сада је најавио независни кандидат Борис Јеринић, док се остали политички субјекти нису изјаснили.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Представник добојског СП-а Ведран Глигорић рекао је да ће ова странка, након данашње одлуке Централне изборне комисије БиХ о расписивању пријевремених избора, организовати конференцију за новинаре на којој ће бити саопштен став ове партије.

Представник добојског ПДП-а Слободан Васиљевић рекао је да још није донесена одлука о кандидатури представника те странке, те да ће о томе одлучивати органи ПДП-а ако буде постигнут консензус да ова странка да кандидата.

Јеринић је у петак, 7. децембра, најавио да ће као независни кандидат на пријевременим изборима за добојског градоначелника предводити листу "Заједно за Добој" која ће објединити политичке партије у граду и за чије формирање је већ добио и подршку предсједника СНСД-а Милорада Додика, као и лидера других странака.

Пријевремени избори за градоначелника Добоја биће одржани јер је Обрену Петровићу престао мандат на овој функцији након што је потписао изјаву о прихватању мандата у Представничком дому парламента БиХ.

Централна изборна комисија БиХ је на данашњој сједници донијела одлуку о расписивању и одржавању пријевремених избора за градоначелника Добоја, који ће бити одржани у недјељу, 17. фебруара, 2019. године.

Данас је усвојено и Упутство о роковима изборних активности према којем се пријаве за овјеру политичких странака и независних кандидата подносе Централној изборној комисији БиХ најкасније у року од седам дана од дана расписивања избора, односно у периоду од 11. до 17. децембра, до 16.00 часова, саопштено је из ЦИК-а.