latinica  ћирилица
11/12/2018 |  11:46 ⇒ 12/12/2018 | 08:08 | Аутор: РТРС

Поетско-музичко вече у Требињу: "Исповијест душе"

У требињском Музеју Херцеговине одржано је поетско -музичко вече „Исповијест душе“ гдје се говорило о пјесништву Стефана Вишекруне. Ово је прво представљање младог Требињца свом граду, чије су пјесме до сада објављиване у Србији, Црној Гори и Македонији.

Двадесетседмогодишњи Требињац, са тренутном адресом у Бањалуци, пише од тринаесте године. Петар Други Петровић Његош и Достојевсвки књижевни су великани, којима највише дугује, каже Стефан, јер су утицали на његово стваралаштво, у вјечитом инспиративном промишљању о смислу и бесмислу живота.

- Моји стихови су инспирисани суштинским питањима о Богу, љубави, мудрости, о смислу постојања човјека на земљи, зашто постојимо и битишемо на земљи - истиче Стефан Вишекруна.

О поезији Стефана Вишекруне говорила је и његова некадашња професорkа. Сматра да Стефан израста у квалитетног пјесника.

- Стефана пратим одавно. Одушевио ме је својим зрелим размишљањем, како поставља пјесничке слике, о темама које су зреле. Једна комплетна личност - прича Снежана Грбић, професорица српског језика.

Стефанова прва књига пјесама “Бесмртни стихови“ већ је спремна за штампу, а финансираће је Град Требиње. Написао је и драмски комад „Нисам ја крив“, јер га посебно, као форму, инспирише и радио-драма.