latinica  ћирилица
11/12/2018 |  15:56 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Од јануара педијатријски тимови у Болници Зворник

У Болници у Зворнику од првог јануара биће основана два педијатријска тима за дјецу узраста до шест година. Услуга ће, кажу, бити боља, а листе чекања краће.

Идеја надлежних у зворничкој Болници да се формирају два педијатријска тима, наишла је на одобрење Фонда здравствене заштите Републике Српске. У тимовима ће ординирати специјалисти педијатрије Вера Танацковић и Жељка Поповић.

"Код нас ће долазити дјеца практично од рођења па до шесте године старости. Моћи ће да добију услугу првог прегледа, прегледа за вакцинацију, прегледа кад су болесни, и све услуге које су им неопходне у првом сусрету са педијатром", истакла је доктор Жељка Поповић, начелница Педијатријског одјељења.

Од првог јануара, тимови ће радити сваким радним даном.

"На овај потез смо се одлучили јер желимо да нашим најмлађим суграђанима пружимо што адекватнију и што бољу здравствену заштиту. Овим путем позивам све родитеље дјеце узраста од 0 до 6 година да се јаве у нашу болницу и региструју или пререгиструју своју дјецу у један од два тима", рекао је Иван Поповић, директор JЗУ Болница Зворник.

Све што треба да ураде родитељи је да понесу дјечију здравствену књижицу, а служба ће одрадити сав посао, тако да ће бити поштеђени обилазака љекара.

Крајњи рок за регистрацију је 31. децембар.